Ciorba de fasole verde reteta traditionala romaneasca

de MIUTA in Ciorbe, 24 Oct 2013 | 5304 vizualizari

 

Ciorba de fasole verde reteta traditionala romaneasca este un preparat traditional romanesc, indragit pentru simplitatea si savoarea sa. Aceasta ciorba este o alegere perfecta pentru oricine cauta o masa usoara, dar plina de gust, fiind ideala pentru zilele calduroase de vara sau pentru orice moment in care doriti sa savurati o mancare sanatoasa si hranitoare.



Ingredientele principale, fasolea verde si legumele proaspete, sunt gatite intr-un mod care le pastreaza prospetimea si valorile nutritive. Fasolea verde, cunoscuta pentru textura sa crocanta si gustul sau delicat, se imbina armonios cu ceapa, morcovii, ardeii si rosiile, toate gatite intr-un bulion aromat, adesea imbogatit cu un strop de bors sau lamaie pentru a-i oferi acea nota usor acrisoara caracteristica ciorbelor romanesti.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Ciorba de fasole verde reteta traditionala romaneasca
  • un kg fasole verde
  • o ceapa
  • un morcov mare
  • radacina de patrunjel,telina si pastranac
  • un gogosar rosu
  • pasta de ardei
  • o cana bulion
  • sare,piper
  • ulei
  • cimbru si patrunjel verde
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole verde reteta traditionala romaneasca:

Cum se prepara Ciorba de fasole verde reteta traditionala romaneasca

Se caleste in ulei morcovul dat pe razatoarea mica cca 5 minute.

Se pune ceapa tocata fin si gogosarul taiat cubulete.

Dupa cateva minute se adauga 2-3 linguri pasta de ardei si se mai lasa la calit inca doua minute.

Se pune in cratita apa,se condimenteaza si se lasa pe foc pana clocoteste.

Intre timp noi curatam radacinoasele,le spalam si le taiem cubulete mici.

Cand clocoteste apa se adauga radacinoasele si cimbru.

Fasolea se curata,se spala apoi se taie dupa preferinta.

Se adauga fasolea in ciorba cand clocoteste apa.

Se lasa la fiert pana cand legumele sunt fierte apoi se adauga cana de bulion si se condimenteaza daca mai este nevoie.

La sfarsit adaugam patrunjel verde tocat.

Se poate servi asa sau cu smantana, cu ardei iuti si paine de casa. Recomandam si ciorba de pui

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole verde reteta traditionala romaneasca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de fasole verde